zaterdag 29 juli 2017

Hoe zie je dat je kat van je houdt ?

Soms heb je het gevoel dat je kat je wel leuk vindt , maar soms bekruipt de twijfel je ... Is mijn kat alleen blij me te zien omdat ik haar te eten geef , of omdat ze in mijn warme bed mag slapen ? Maak een einde aan alle onzekerheid en leer 9 signalen waaraan je kan zien dat je kat je SUPER LIEF vindt !DSC_6649.jpg


1. Je kat brengt je “ cadeautjes “

De cadeautjes die je kat brengt zijn niet altijd voor degenen met een zwakke maag …., maar je kat bedoelt het lief en wil je een cadeautje geven , zoals een dode duif of nog erger een nog halfdood piepend muisje ! Katten zijn natuurlijk jagers en ze willen hun jagers-kunsten aan jou laten zien . Als je kat je weer eens eens een half dood wezentje brengt , zie het dan als zijn ultieme liefdes teken voor je !

file4501295110139.jpg2. Je kat laat zich aan zijn buik aaien door je

Zoals de meeste dieren laat een kat zich niet door iedereen aan de buik aaien . Als je kat zich op haar rug rolt en je een glimp van je buik laat zien ,is dit een teken dat je kat zich op haar gemak voelt met je . En niet alleen dit  , ze voelt zich ook beschermd en geliefd door je ! Vergeet niet dat dieren die hun buik tonen , zich van hun kwetsbaarste kant laten zien . Katten zijn heel waakzame dieren en ze tonen aan dat ze gerust hun waakzaamheid kunnen laten verslappen  door zich te laten aaien op hun kwetsbaarste plaats .     

4201f3bc8d02e979b85cf7353d0b610b.jpg

3. Je kat vind het leuk je kopjes te geven !

Bij mensen zou een kopstoot nooit als een vriendelijk gebaar kunnen worden opgevat , maar bij katten zijn kopstootjes een “ big deal “ ! Als je kat je speciale voorrecht verleent om je een kopje te geven dan deelt ze haar geur-feromonen met je . Deze laten iedereen weten dat je van haar bent , ze claimt je als het ware ! 😀


woman-918529_1920.jpg

4. Liefdes beetjes …. maar hopelijk niet te hard !

Wanneer je kat speels  aan je begint te knabbelen , dan toont ze liefdevol haar affectie voor je . Katten kunnen natuurlijk ook wel eens gemeen en kunnen hard  bijten maar gelukkig toont je kat alleen haar liefde voor je met zachte speelse beetjes ...oef !

file651244373760.jpg

5. Je overal volgen of steeds contact willen  waar je ook mag zijn of gaan  !

Katten hangen vaak rond hun baasjes, dus als die kat van jou weer eens  rond je benen wrijft, of je per ongeluk je aanstoot , weet dan dat ze dat alleen doet omdat ze dicht bij je wilt zijn. Hoewel het kan lijken alsof je kat totaal geen oog voor je heeft wanneer ze ligt te slapen op de bank , doet ze maar alsof , ze houdt je steeds altijd nauwlettend in de gaten !

chris-abney-178950.jpg

6. Je stevige massage likjes geven !

IK weet niet hoe ik het anders moet verwoorden - massage likjes , maar als je kat je lichaam begint te likken , stevig zodat het op een massage begint te lijken dan bootst ze de verzorgende likjes na die ze kreeg als kitten bij haar moeder . Soms snorren ze erbij en zijn in de zevende hemel terwijl ze je lustig likken

_20140629_144758.JPG

7. De punt van hun staart wikkelen !

De staart van een kat is als een stemmings-sensor , met elke beweging maken ze hun gevoelens kenbaar . Als je kat zijn staart rechtop laat maar de punt rond je begint te wikkelen dan ben je het “ helemaal “ voor je kat !

file2921283697346.jpg

8. Spinnen !

Iedereen weet dat katten spinnen als ze gelukkig zijn , wanneer kittens luid beginnen te snorren als je hen aandacht geeft . Is dit een goed teken dan heb je een speciaal plekje in hun hart !


cat-1045180_1920.jpg

9. Oogcontact  !

Katten maken alleen oogcontact met personen die ze vertrouwen , dus als je kitten nog geen oogcontact maakt , maak je dan geen zorgen !


Hopelijk zie je alle 9 signalen bij je kat , is dit niet zo niet getreurdt niet alle katten tonen - net zoals mensen , hun affectie op dezelfde manier 🙂
Groetjes Ruthxxx.png


Geen opmerkingen:

Een reactie posten