Pagina's

woensdag 16 oktober 2019

Kunnen honden een koemelkallergie hebben ?

Krabben in elk deel van het lichaam is meestal het eerste teken van een allergie bij honden . 
Soms denken hondeneigenarendat het een  eenvoudige huidaandoening is door het gebruik van een nieuwe shampoo, of een ontmoeting met een irriterende plant tijdens een wandeling in het veld, zo kunnen melk-allergieën bij honden over het hoofd worden gezien.

Melk en andere zuivelproducten staan ​​bekend als een van de allergenen die in hondenvoer worden aangetroffen. Eigenaren van huisdieren kunnen ook de gewoonte hebben om hun huisdier regelmatig een beetje kaas, ijs of melk te geven . 

person holding brown and black airedale terrier puppy licking ice cream on cone

Veel huisdieren verteren , en genieten zelfs,  van de smaak voedsel op basis van melk. 
Documentatie laat zien dat honden van elke leeftijd allergieën kunnen ontwikkelen. 
Doorgaans ontwikkelt zich op jonge leeftijd een pollenallergie , maar allergieën voor voedsel kunnen zich op elk moment in het leven van een hond ontwikkelen, waarbij oudere honden meer vatbaar zijn voor voedsel-allergieën.

Telkens wanneer een oudere hond huidproblemen ervaart, moet een  voedsel-allergie worden overwogen. Bovendien moet bij jongere huisdieren de aanwezigheid van een allergeen niet worden vergeten bij een jeukende, rode huid. 
Het vaststellen en behandelen van een allergie voor melk kan een oefening zijn; die veel geduld en doorzettingsvermogen vereist.

Allergenen zijn stoffen die een ontsteking kunnen veroorzaken met als gevolg jeuk, haaruitval en huiduitslag . 
Honden van alle rassen kunnen allergieën voor melk hebben die zullen leiden tot secundaire complicaties, die optreden vanwege de allergiesymptomen. 

Symptomen van melk-allergieën bij honden 


Symptomen van melk-allergieën bij honden verschillen tussen honden en hondenrassen . 
Veel van de tekenen van allergieën die bij honden worden waargenomen, kunnen bij andere ziekten ook voorkomen . 

Zorg daarvoor dat bij ongemak of ongewoon gedrag , je huisdier onmiddellijk wordt gecontroleerd  in het geval dat er een onderliggend ziekte aan de gang is, en om de pijn en angst van uw huisdier te beperken.

Enkele symptomen zijn :


  • Jeukende huid 
  • Overmatig krabben en likken 
  • Rode huid 
  • Droge huid 
  • Warme plekken
  • Kale plekken 
  • Diarree Constipatie 
  • Winderigheid 
  • Frequente stoelgang
  • Huidinfecties 
  • Oorinfecties 
  • Braken Zelden, 
  • Epileptische aanvallen, 
  • Bronchitis en chronische longziekten




Melk-allergie is een van de meest voorkomende soorten van allergieën bij honden, de andere zijn allergieën voor rundvlees en tarwe.

Oorzaken van melk-allergieën bij honden 


Allergieën ontwikkelen zich vaak in reactie op eiwitten  Voedsel-allergieën komen minder vaak voor dan allergieën voor pollen .
De leeftijd van de hond (jong en oud) kan van invloed zijn op de ontwikkeling van allergieën. Reacties op voedsel kunnen een voedselallergie of een voedsel-intolerantie worden genoemd (bijvoorbeeld melkallergie versus lactose-intolerantie) 

Diagnose van melk-allergieën bij honden 


Vet Vaccinating Adult Tan Pit Bull Terrier


Het diagnostische proces voor het bepalen van een voedselallergie is niet eenvoudig.

De eerste stap kan zijn om een ​​volledige gezondheidsevaluatie te doen, beginnend met een geschiedenis van de recente ziekten van uw huisdier, reisgeschiedenis, activiteitenniveau, typisch dieet en darm- en urinegewoonten. 

Het zal het veterinaire team helpen , als u in staat bent om details te geven over wanneer de symptomen begonnen en precies welke tekenen van ziekte of ongemak u ertoe brachten om een afspraak te maken met de dierenarts . 

brown Labrador retriever puppy showing tongue

Tests die in eerste instantie kunnen worden uitgevoerd zijn ,


  • een volledige bloedonderzoek
  •  serumchemieanalyse
  •  elektrolytpanel
  •  stoelgang analyse en urineonderzoek


om te controleren of er een onderliggende ziekte is die symptomen kan veroorzaken die vergelijkbaar zijn met de allergieën.
Als uw huisdier vlekken op zijn droge huid heeft, kan de dierenarts wat huidschilfers afschrapen om onder de microscoop te controleren op afwijkingen of de aanwezigheid van mijten of bacteriën. 

Sommige huisdieren kunnen oorinfecties en huidinfecties hebben die gelijktijdig met een allergie lopen; de dierenarts zal de oren, ogen, neus, mond en huid van uw huisdier controleren om de omvang van deze aandoeningen te evalueren.




Als uw huisdier ernstige gastro-intestinale symptomen heeft, kan de dierenarts aanvullende tests aanbevelen voor het geval er een ontsteking moet worden aangepakt. 

Behandeling van melk-allergieën bij honden


Het is een langdurig proces om uit te zoeken of uw huisdier allergisch is voor melk. 

Uw dierenarts kan u door de stappen leiden. Eliminatie-diëten omvatten het verwijderen van het vermoedelijke allergeen uit het dieet gedurende een periode van maximaal drie maanden.
Dit lijkt misschien een onbegonnen taak, maar gelukkig bieden veel hondenvoer-producenten nu verschillende voedselopties voor huisdieren met voedselgevoeligheden. 

person carrying milk can near dog and cow during daytime

U moet tijdens de proef voorkomen dat u uw hond iets geeft dat zuivelproducten bevat.

Studies tonen aan dat het geval bij de meeste honden is dat verbetering van hun toestand na vier tot zes weken duidelijk zal zijn.

Hopelijk helpt dit artikel je de oorzaak te vinden als je vermoed dat je hond een voedselallergie heeft !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten