maandag 3 september 2018

Hoe het best je hond optillen ?


Geloof het of niet maar er is een juiste manier om je hond op te tillen , dit heb ik aan de lijve ondervonden .
Toen we net onze hond hadden en ik hem in mijn armen droeg , vond ze het niet leuk . Af en toe liet zelf een kreetje van pijn , arme meid   ):Waarom belangrijk ?JE HOND IS ZO OUD ALS ZIJN of HAAR RUGGENGRAAT
Er zijn veel hondjes die problemen hebben met hun rug , problemen kunnen voorkomen worden door je hond op de juiste manier te dragen. Een gezonde wervelkolom is om vele redenen belangrijk - om pijn te vermijden, voor een juiste sensatie, vanwege de relatie met de interne organen en  voor het bewegen omdat de wervelkolom integraal deel uitmaakt van een goede werking van ledematen. 
De lagere rugspieren zijn ook verantwoordelijk voor een goede functie van de nieren, de bijnieren, de kleine en dikke darm, de blaassluitspier en de sterkte van de achterpoten.


 • De honden die last hebben van rugklachten worden meestal rond hun oksels gedragen, waarbij hun achterste uiteinde over de arm hangt
 • Hun rugspieren zijn vaak samengetrokken en naar één kant gedraaid
 • Ze worden meestal slechts aan één kant gedragen en de baasjes weten vaak niet dat ze dit doen .

HOE JE HOND DAN WEL DRAGEN ?


ik heb het eens opgezocht en de onderstaande manier schijnt de beste te zijn om een puppy of kleine hond te dragen ( tot 5 kilo ) .
Dit artikel gaat vooral over het dragen van kleine honden , is je hond groot , dan gelden meestal dezelfde principes maar een klein hondje is vooral meer handelbaar !Het belangrijkste om een hond veilig en pijnvrij te dragen , is de borst goed te ondersteunen !
Neem alstublieft ook de tijd om je kinderen te leren je hond goed te dragen , zodat ze hem niet laten vallen of anders verwonden .

 • Hurk neer naast je hond en leg de arm die je het meest gebruikt achter de achterpoten van je hond . Leg je andere arm rond de borst . 
 • Wanneer je je hond optilt , zullen de voor -en achterpotten een beetje samenvouwen zodat het lichaam comfortabel in je armen zal rusten .
 • Wanneer je rustig opstaat , breng dan het lichaam voorwaarts , dit zorgt voor extra ondersteuning en voorkomt dat de rug teveel zou worden uitgerekt .
-Neem nooit een hond op met je arm onder de achterste poten , zoals je een klein kind optilt -want is er pijnlijk .
-Neem een puppy ook nooit op bij zijn nekvel ... ik weet het de mama neemt haar puppy ook zo op met haar bek , maar wij zijn geen honden hé . Dus doe dit liever niet !Dit is de beste manier om een ​​kleine hond te dragen. Het is veel beter om een ​​platform te maken met je armen - ondersteun de rug en laat de voorbenen in een natuurlijke zit- of ligpositie zitten. 

Wat als je hond rugklachten heeft ?

Dan kan je het volgende proberen :

 • Draag hem of haar met de rug en de voorpoten in een zo natuurlijk mogelijke positie
 • Til uw hond NOOIT op door aan zijn voorpoten te trekken

 • Overweeg een bloedonderzoek om te controleren of er geen tekorten zijn aan mineralen. Spier- en rugproblemen weerspiegelen vaak tekorten .
 • Een goed gevoed lichaam heeft veel meer capaciteit om te herstellen. Een volledig natuurlijk, rauw of gekookt dieet heeft de voorkeur .
 • Bezoek een ervaren chiropractor en fysiotherapeut om de wervelkolom te controleren
 • Neem uw hond mee voor dagelijks een tot twee uur durende hondenwandelingen. Hoe sterker uw hond is, des te minder kans op rugpijn

Nu we deze tips toepassen in ons gezin is onze hond veel gelukkiger , geen pijnscheuten meer voor haar , haha ! Het voornaamste is als je hond graag rondloopt ... laat hem lopen 
zo kun je het best blessures voorkomen. De beste plaats voor uw hond is dicht bij de grond, op zijn poten ! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten