maandag 17 juli 2017

Wat te doen bij warm weer met je huisdier

Wij houden allemaal van die lange zomerse dagen buiten met onze huisdieren , maar heet weer kan ook gevaar inhouden voor onze lievelingen !


om onze dieren te beschermen voor oververhitting nemen we best deze voorzorgen:


 •  Bezoek je dierenarts voor een lente of vroege-zomer checkup . huisdieren zijn vlug uitgedroogd , dus geef ze veel fris vers water wanneer het warm is buiten .
 •  Zorg ervoor dat je huisdier een plekje heeft in de schaduw uit de zon , pas op dat je huisdier zich niet te veel inspant , anders hou je hem best binnen wanneer het extreem warm is . Ken de symtonen van overhitting bij huisdieren , zoals moeilijkheden met ademen , hartritmestoornissen , algemene zwakte , flauwvallen , bloederige diaree en braken . Dit alles met een verhoogde lichaamstemperatuur .
 •  Dieren met een plat gezicht zoals Mopshonden en Perzische katten , zijn gevoeliger voor een hitteslag dan andere dieren omdat het hen meer moeite kost om te ademen . Deze dieren alsook oudere , dieren met overgewicht , dieren met hart-en longziekten worden beter bij warm weer zoveel mogelijk in een koele ruimte ondergebracht.
 •  NOOIT je huisdier alleen laten in een geparkeerde wagen , ook niet voor een paar minuutjes ! 
 • Laat je huisdier niet zonder toezicht bij een zwembad , niet alle honden zijn goede zwemmers . Laat je huisdier geleidelijk wennen aan water en doe een zwemvest aan als je hen op een boot gaat . Spoel je hond goed af na een duik in het water om het chloor of zout te verwijderen . Probeer te voorkomen dat je hond drinkt van zwembadwater omdat het behandelt is met chloor en andere chemicalien . 
 •  Open ramen vormen soms een gevaar voor huisdieren , soms gebeurd het dat ze eruit vallen . Plaats waar je kunt een vliegenraam en controleer of het goed vast zit .
 •  Je kan gerust enkele plukjes haar knippen van je hond bij warm weer , maar scheer je hond niet : De lagen hondenvacht vormen een bescherming tegen een hitteslag en zonnebrand. 
 • Sommige katten vinden het erg leuk om meer geborsteld te worden bij warm weer . Zie hier !
 •  Bij gebruik van een zonneproduct of een product tegen insecten controleert men beter eerst of deze geschikt is voor dieren . 
 •  Wanneer de temperatuur zeer heet is laat je hond dan niet aangelijnd op heet asfalt . De lichaamstemperatuur kan vlug oplopen en de zooltjes van de pootjes zijn zeer gevoelig voor verbranding .Beperk lange wandelingen . 
 • Hou citronella-kaarsen , tuinfakkels en dergelijke ver weg van je huisdier . Onthoud , dat niet alle voedsel wij zo lekker vinden op een barbecue of party , zo gezond is voor een huisdier ! Hou alcoholische drankjes weg van je dieren . Hetzelfde is van toepassing voor sommige hapjes , vermijdt rozijnen , druiven , uien , chocolade en hapjes die gezoet zijn met XylitolBezoek voor meer informatie onze Welk voedsel is te vermijden voor huisdieren  pagina . 


 Laat gevoelige honden thuis bij evenementen waar luide muziek wordt gespeeld of waar men vuurwerk afsteekt .

 Misschien kan je uit voorzorg deze gratis app downloaden ASPCA Mobile App. Deze app vertelt baasjes precies wat ze moeten doen als hun huisdier verloren loopt .


 Maar laten we vooral niet vergeten genieten van het lekkere warme weer en dit op een veilige manier !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten