woensdag 9 augustus 2017

Hoe je hond rustig houden tijdens een onweer


Zelf vind ik onweer leuk , als ik lekker knus binnen zit natuurlijk .๐Ÿ˜‰ Maar sommige honden en zelf mensen zijn bang voor het onweer , wat niet ongewoon is . Maar het kan veel problemen veroorzaken
california-1768742__340.jpg


dog-dark-howl-moonlight-66231.jpeg


hoe kunnen we onze huisdieren helpen met onweer of donder om te gaan ?


dog-187817__340.jpgIn dit artikel zullen we het hebben over wat je zelf kan doen om je hond rustig te houden tijdens een flinke donderstorm

Hoe je hond rustig houden
 • Vind eerst een comfortabel plekje in huis , dat kan een hondenmand  zijn , een tapijtje , een doos , een plekje onder het bed . Alles waarvan je hond vindt dat het een veilige haven is en leg er zijn meest geliefde speeltje bij .
 • Probeer ook zelf rustig te blijven en overlaad je hond niet met knuffels en overbezorgde aandacht , een bange hond zal anders deze gevoelens van jou overnemen. Doe zo gewoon mogelijk!


  Andere methode die kan helpen :


 • Muziek kan goed zijn om een hond te kalmeren , speel zachte muziek , niet te bombastisch.


  Helpt het om je hond in te wikkelen ?
cute-2029812__340.png


Sinds enkele jaren vind je op Pinterest veel tips om je hond in te wikkelen . Meestal gebruiken ze een sjaal of een reep tricot stof of verband .Door je hond zacht in te wikkelen , ervaart hij een zachte druk die hem een veilig gevoel zou geven .
Je hoeft het niet alleen te gebruiken bij een donderstorm of bij vuurwerk , maar altijd om je hond te kalmeren als je hond angstig is .


Maar werkt het echt ?

Misschien ben je wel kritisch hierover , maar het geeft veel gelijkenis met het inbakeren van baby,s en deze methode wordt al eeuwen gebruikt om kleine kindjes te kalmeren en ze een veilig gevoel te geven . Er zijn ook druk-vestjes te koop om personen met autisme te helpen zich te ontspannen . Dus het zou wel eens kunnen helpen , vele deskundigen zijn wel degelijk overtuigd van het nut om je hond in te wikkelen .


4 vlugge tips om je hond tot rust te brengen
 • Knuffel je hond niet te overdreven en probeer niet te veel drukte te maken tijdens een onweer  . Want ze kunnen erg onrustig worden als ze merken dat de baasje ook, onrustig zijn en als ze de zenuwachtigheid linken met onweer , dan beloofd dit voor de toekomst ! Doe gewoon alsof er niets aan de hand is .
 • Een rustig plekje in huis waar je hond samen met jou kan zitten is ook een goed idee, misschien met een warm deken om hem wat toe te dekken en zijn favoriete  speelgoedje om hem wat af te leiden .
 • Zet de tv en de radio af , of beter gezegd elk luid geluid .
 • Het klinkt misschien kinderlijk eenvoudig , maar leidt je hond af . Speel zijn favoriete spelletje en beloon hem . Hopelijk associeert hij vanaf nu donder en onweer met leuke dingen in plaats van met slechte !french-bulldog-115072__340.jpg


Hopelijk zullen er enkele tips werken om je hond rustig houden tijdens een storm of onweer !


Groetjes Ruthxxx.png

Geen opmerkingen:

Een reactie posten