dinsdag 24 oktober 2017

Wat wil je hond zeggen als hij blaft ?

Honden blaffen niet altijd hetzelfde , maar wat bedoelen als ze blaffen ze ?

Hieronder 10 van de meest voorkomende blaffen en hun betekenis :pexels-photo-295028.jpeg1.Doorlopend snel en luid blaffen    :  Roep de roedel bijeen ! Een mogelijk probleem . Iemand komt op ons territorium !

2. Blaffen in langgerekte toon met tussenpozen van enkele seconden : ik vermoed dat er een probleem is met een indringer dicht bij ons territorium . Elke leider van onze roedel moet snel komen !

3. Langdurig of onophoudelijk blaffen, met matige tot lange intervallen tussen elke blaf  :    "Is er iemand daar? Ik ben eenzaam en heb gezelschap nodig. '

4. Eén of twee scherpe korte blaffen  : "Hallo daar!"

5. Enkele scherpe korte schore blafjes op lage toon : "Stop dat!"

6. Enkele scherpe korte schore blafjes op hoge toon : "Wat is dit?" Of "Huh?" Het is een verwonderd of verbaasd geluid dat je hond maakt . Als het twee of drie keer wordt herhaald, verandert de betekenis ervan, 'Kom eens kijken!' Om de roedel te waarschuwen voor een nieuw evenement.

7. Eenmalig  schril of zeer korte blaf : "Ouch!" Dit komt in reactie op een plotselinge, onverwachte pijn.
8. Een reeks “ yelps “geluidjes : "Ik ben pijn!" "Ik ben echt bang"  Reactie op ernstige angst en pijn.

9.Een reeks stotterende blafjes meestal schor zoals “ruff” of “ar-ruff”:  Het betekent "Laten we spelen!" En wordt gebruikt om het spelen op gang te brengen .

10. Een blaf in stijgende toonhoogte - bijna een yelp, maar niet zo hoog: gebruikt tijdens een spelletje , betekent dit "Dit is leuk!"photo-1470129905980-2fecd5297c1b.jpgSoms zijn er  honden die te veel blaffen. Er zijn verschillende opties om het blaffen van je hond te helpen controleren.
Als je hond blijft blaffen in  de nacht of de ochtend, zijn blaf-controle-halsbanden een geweldig hulpmiddel om het blaffen van je hond onder controle te houden . Deze halsbanden laten je hond  automatisch weten wanneer hij of zij  stil moet zijn met een veilige, zachte correctie .

Welke soort blaf hoor jij het meest van je hond ?
Groetjes Ruthxxx.png

Geen opmerkingen:

Een reactie posten